Transport management (TMS)

Integrale transportoplossing van planning tot levering

Het ISTIA Transport Management System (TMS) is een module op het ISTIA Cloud platform. Hiermee beheert u de planning en uitvoering van uw transportactiviteiten in één overzichtelijk scherm. ISTIA TMS onderscheidt zich door eenvoud en gebruiksgemak. Het systeem is voorzien van mobiele apps voor chauffeurs, klanten en planners.

Marktontwikkelingen, veranderende klantwensen en continue optimalisatie vragen om voortdurende verandering bij transportbedrijven. Na een korte implementatie kunt u ISTIA TMS in gebruik nemen en beschikt u over alle hedendaagse gemakken van een volwassen TMS zoals een control tower en real-time sturing van uw chauffeurs of charters via mobiele apps. Vervolgens kunt u gefaseerd de bedrijfsvoering optimaliseren naar uw laatste inzichten.


Kansen met ISTIA TMS

Control tower

Zorg voor tijdige, betrouwbare en efficiënte services van uw chauffeurs door real-time aansturing.

Stadsdistributie

Zorg voor een efficiënte en duurzame ‘last mile’. In plaats van verschillende vrachtauto’s die allemaal de stad in rijden om maar één of twee leveringen doen, rijdt er één voertuig de milieuzone in naar meerdere adressen. Dat is veiliger, aantrekkelijker voor bezoekers in de stad en milieuvriendelijker.

Same Day Delivery

Start zelf of met anderen een eigen bezorgdienst voor same day delivery. Wij zorgen voor de ontvangst en afhandeling van de transporten, proof of delivery en communicatie rond de leveringen naar uw klanten.

Visibility

Geef uw klanten en ketenpartners direct inzicht in voortgang, order status en afleverinformatie

Flexibiliteit

Houd uw TMS continu up-to-date voor toekomstige groei en marktveranderingen

Papierloos werken

Door gebruik van een digitale vrachtbrief en een drivers app bespaart u veel papier werk, vermindert de kans op overname fouten en u kunt sneller factureren.


Functies en features ISTIA TMS

Planning

Plan uw chauffeurs en voertuigen eenvoudig vanuit één scherm, inclusief overzicht van beschikbaarheid van voertuigen en chauffeurs. Integratie met TLN planner is standaard beschikbaar.

Digitaal factureren

Geen papieren facturen meer, factureer snel en eenvoudig met een digitale (verzamel)factuur

Digitale vrachtbrief

Ga papierloos werken met de digitale vrachtbrief van ISTIA. Gebruik de drivers app voor de handtekening, contactpersoon en eventueel foto's. ISTIA maakt gebruik van standaarden van Beurtvaartadres/TLN.

Fleetmanagement

Beheer de beschikbaarheid van uw wagenpark met ISTIA. Het bijhouden van voertuiggegevens (gekoppeld met het RDW), APK registratie en toevoegen van relevante taken, documenten en notities.

Drivers app

Met de drivers app kunt u het voertuig volgen en heeft u een oplossing voor de proof of delivery. Registreer de locatie, handtekening en contactpersoon bij aflevering en maak deze inzichtelijk voor de planning en klant.

Contracten

Met de contracten module maakt u automatisch repeterende ritten aan in uw planning.

Ritcalculatie

Calculeer handmatig of automatisch uw ritprijzen op basis van contracten, staffels, kilometers, uurtarief of een combinatie hiervan, inclusief (diesel)toeslagen.


Voorbeelden van workflow processen

Sourcing

Wie is de meest geschikte vervoerder?

Routing

Wat is de meest geschikte route?