Veel bedrijven werken met een warehouse management systeem, lekker veilig op hun eigen server; want dan kan er immers niks mee gebeuren. Totdat je ineens tegen het plafond van je mogelijkheden zit, iedere input pas na enkele seconden verwerkt wordt, of er onverhoopt wat gebeurt met je fysieke server. Werken met een cloud-based WMS biedt talloze voordelen. Om je daar een beeld van te geven hebben wij de vijf voornaamste voor je verzameld.

Cybersecurity

Laten we meteen het grootste vooroordeel over cloud-based software wegnemen. Jouw data online opslaan is niet onveilig; sterker nog, het is vaak veiliger dan andere oplossingen. Dit komt omdat de branche haar veiligheid de hoogste prioriteit geeft en gegeven heeft. Daarom bouwen cloudplatforms op de hoogste vorm van cybersecurity die daarvoor ontwikkeld is. Die betrouwbaarheid is een belangrijke voorwaarde voor klantondersteuning en jouw branding.

Oneindig schaalbaar

Bestaande offline systemen zijn per definitie niet geschikt om met je mee te groeien. Hoe meer je organisatie groeit, hoe meer je aan het systeem merkt dat het daar niet voor gebouwd is. Bij een cloud-based WMS is daar geen sprake van. Dit is niet gelimiteerd aan jouw fysieke capaciteiten, maar maakt gebruik van state-of-the-art servers en datacenters zodat bottlenecks en vertragingen verleden tijd zijn – en blijven. Ook het updaten van software én hardware is hiermee dus verleden tijd. Zo kun jij blijven groeien, zonder de aanzienlijke investeringen die traditionele systemen wél vergen.

Betalen middels een SaaS-model

Een cloud-based WMS maakt het ook mogelijk om jouw klanten enkel te laten betalen voor wat ze afnemen: software as a service, kortweg ‘SaaS’. Weg zijn de dagen van onpersoonlijke, logge abonnementen. Zelf een SaaS-module ontwikkelen kan nogal in de cijfers lopen. Wanneer je overstapt naar een cloud-based WMS zoals Istia hoef je het wiel niet opnieuw uit te vinden en profiteer je van reeds aanwezige kennis en software.

WMS+

Een cloud-based WMS is méér dan een WMS. Het is namelijk ook een WES (Warehouse Execution System), een WCS (Warehouse Control System), een TMS (Transport Management System) en een OMS (Order Management System). Met een WMS in de cloud kun je dus profiteren van allerlei functionaliteiten, allemaal in dezelfde omgeving.

24/7 beschikbaar

De economie wacht op niemand, maar een traditioneel WMS ontkomt soms niet aan bepaalde beperkingen. Elke onderbreking (bijvoorbeeld voor een update) kan je tijd en dus geld kosten. E-commerce en omnichannel profiteren optimaal van een cloudplatform. Bovendien kun je met een cloud-based WMS optimaal voldoen aan de eisen van omnichannel en e-commerce voor productselectie en -variëteit.

Laat een cloud-based WMS voor je werken

In het e-commerce landschap is het voor veel bedrijven eten of gegeten worden. Blijven werken met suboptimale systemen is een kostbare zaak. Daarom maken steeds meer supply chain managers de overstap naar een cloud-based omgeving. Het is de meest efficiënte oplossing voor de vragen van vandaag én morgen.