Klant over Istia

Beck Logistics: WMS faciliteert 
o
ptimalisatieslag 

Beck Logistics is één van de oudste Nijmeegse transportbedrijven en is al meer dan 100 jaar actief op de nationale en internationale markt. Beck is gespecialiseerd in industriële warehousing en logistiek vanuit de supply chain-gedachte. Dat wil zeggen: de supply chain voor de klant zo efficiënt mogelijk maken door zowel upstream als downstream mee te kijken in de processen. Een modern WMS mocht niet ontbreken om ook de eigen processen verder te optimaliseren.  

Beck Logistics – optimale klantbediening 

Beck Logistics is van origine een verhuisbedrijf maar heeft zich in meer dan een eeuw tijd uitgebreid tot een specialist in de industriële logistiek, exceptioneel transport en hijs- en montageprojecten. Volgens directeur Patrick Stolker gaan zij dan ook verder waar de meeste transporteurs ophouden. 

“Optimale logistiek is meer dan tijdige bezorging”, aldus Stolker. “Zo helpen wij ook mee met de opbouw van industrieel materieel zoals pompen, ketels, kisten en machines, door heel Europa. Vervoer is onze core business, maar wij gaan graag een stapje verder om klanten uit de industriële sector te ondersteunen in zijn projecten. Naast hijsen en monteren behoren industrial warehousing en exceptioneel transport ook tot ons dienstenpakket.” 

Stappen maken dankzij een WMS 

Om klanten goed te kunnen blijven bedienen wist Stolker dat op zoek moest naar een middel om interne processen te optimaliseren. “We zijn aan de hand van een eisenpakket op zoek gegaan naar de beste oplossing. De zes eisen die voor ons belangrijk waren, zijn: 

  • Makkelijk te implementeren 
  • Open structuur: makkelijk te koppelen 
  • Cloud-based software 
  • Gebruiksvriendelijke interface 
  • Kostenplaatje binnen budget 
  • Compatibel met pop-up warehousing (voor overflow) 

“We werkten eerst nog met Excel. Het zoeken van producten gebeurde vaak nog visueel. Zo raakten er ook wel eens spullen kwijt. We kwamen erachter dat dit systeem niet meer werkte zonder het registreren van product data zoals inbound, outbound, en opslaglocatie. 

Financieel aantrekkelijk 

“Istia voldeed het beste aan onze eisen”, gaat Stolker verder. “We merken nu dat ons systeem veel efficiënter werkt. Wanneer een klant nu belt over een levering kunnen we hem vrijwel direct vertellen wanneer hij het mag verwachten. Bovendien zit het WMS van Istia zo in elkaar dat wij per klant aan kunnen geven welke gegevens hij van ons mag inzien. De real-time status van hun voorraadsysteem, bijvoorbeeld. Later hebben we ook nog de koppeling gemaakt vanuit Istia naar ons boekhoudprogramma, om het proces verder te vereenvoudigen. Ook werken we met een TMS waar de boordcomputers van onze chauffeurs op aangesloten zijn. Zo is ook het transport inzichtelijker én gekoppeld aan ons WMS. 

“Istia is een cloud-based systeem dat gekoppeld is aan een SaaS-oplossing, zegt Stolker tot slot. “Daardoor is de initiële investering niet zo hoog en is Istia financieel ook erg aantrekkelijk. De logistieke suite van Istia is een stap voorwaarts voor Beck Logistics. Veel processen zijn gestroomlijnd en alles is een stuk overzichtelijker geworden. Zo kunnen wij onze klanten sneller en beter van dienst zijn.” 

Voordelen van Istia volgens Beck Logistics

Cloud-based systeem gekoppeld aan SaaS-oplossing

Makkelijk te koppelen dankzij open structuur

Hoog implementatie-gemak

Compatibel met pop-up warehousing

User-friendly interface

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Vraag een demo aan!