In een magazijn vinden allerlei processen plaats. Voorraadleveringen, bezorging en soms productie bestaan naast elkaar maar moeten op elkaar ingespeeld zijn om fouten en inefficiëntie te voorkomen. Een Warehouse Management System (WMS) biedt een allesomvattende oplossing die uw magazijnbeheer naar een hoger plan tilt. In dit artikel leest u de vijf belangrijkste factoren die daarbij een rol spelen. 

1.Voorraadbeheer en -nauwkeurigheid 

Een WMS verbetert het voorraadbeheer door de voorraadniveaus te verlagen, de orderafhandeling te verbeteren en de ordercyclustijd te verkorten.Een WMS is ontworpen om alle activiteiten van uw magazijn te beheren en stelt u in staat elke eenheid tot op het laagste detailniveau te volgen voor een betere orderafhandeling en voorraadnauwkeurigheid. 

Een warehouse management-oplossing maakt voorraadbeheer veel sneller, eenvoudiger en efficiënter.Met order- en voorraad-informatie die in real-time wordt bijgewerkt, geeft een WMS snelle en nauwkeurige feedback, zodat bedrijven sneller kunnen reageren op de eisen van hun klanten. E-commerce bedrijven en groothandelaren weten te allen tijde precies wat er in het magazijn staat, waar het zich bevindt en wanneer het moet worden aangevuld. 

2. Klantenservice en tracking 

Uw magazijn is een belangrijk onderdeel van de koopervaring van uw klanten. De zekerheid dat bestelde producten voorradig zijn en dat klanten krijgen wat ze hebben gekocht is cruciaal voor het reduceren van klantenservice-inspanningen. WMS verbetert de pick-nauwkeurigheid, zodat orders de eerste keer correct zijn. 

Een WMS maakt het ook eenvoudiger om zendingen te organiseren en te volgen door middel van automatisering. Warehousetaken, verzendopties en opslaglocaties kunnen allemaal gemakkelijk worden beheerd en gevolgd. Deze magazijnautomatisering, up-to-date informatie en real-time tracking leiden allemaal tot een betere nauwkeurigheid en tevreden klanten. 

3. Bedrijfsproductiviteit 

Uw warehouse speelt een sleutelrol in het zorgen dat uw bedrijf zijn productiviteitsdoelstellingen behaalt. Een WMS voegt efficiëntie, consistentie en kwaliteitscontrole toe aan het proces door u te helpen goederen met maximale snelheid door uw magazijn te verplaatsen, waardoor elke fase van het fulfilment-proces wordt verbeterd. Werknemers kunnen meer werk in minder tijd genereren doordat ze precies op het juiste moment hebben wat ze nodig hebben. 

4. Rendement op investering 

Het juiste WMS kan uw omzet verbeteren en uw winst verhogen; niet alleen door u te helpen meer te verkopen, maar door sneller en nauwkeuriger te verkopen aan tevreden klanten. Bovendien is uw bestaande team in staat om meer artikelen te verzamelen en te ontvangen – in minder tijd en met minder fouten. Deze precisie vermindert klantvragen. 

5. ERP-integratie 

Een goed WMS kan worden geïntegreerd met uw bestaande bedrijfssoftware zodat u geen systemen of procedures hoeft te repliceren. Naarmate uw inzichten van het applicatielandschap veranderen past uw WMS-oplossing zich daarop aan. 

Voldoen aan (en overtreffen van) compliance-voorschriften 

Tot slot nog een item dat voortkomt uit de uitdagende supply chain- en overheidsvoorschriften waar bedrijven tegenwoordig mee geconfronteerd worden. Ondertussen proberen ze te voldoen aan de eisen van de consument terwijl ze concurrerend blijven. Een WMS geeft bedrijven de tools die nodig zijn om concurrerend te zijn en tegelijkertijd te blijven voldoen aan de regelgeving. Dit wordt bereikt door het real-time vastleggen en volgen van gegevens, betere business intelligence en oplossingen die bedrijfsprocessen automatiseren. 

Benieuwd wat een WMS voor uw warehouse kan betekenen? Vraag dan vrijblijvend een demo aan