Het Istia WMS onderscheidt zichzelf doordat deze volledig web- en browser-based is. Istia bevindt zich in de cloud en doet dus een beroep op webservices en XML-koppelingen. Hierdoor is het niet alleen naadloos te integreren, maar ook sneller en eenvoudiger om met bestaande systemen een koppeling te maken. In dit blog lees je daar meer over.

Communicatie op het Istia-platform

Als cloud-based WMS heeft Istia het voordeel dat het géén gebruik maakt van fysieke serverruimte binnen je bedrijf. Veel bestaande ERP-systemen maken hier wel gebruik van. Deze draaien op (vaak verouderde) software die draait op een fysieke server op locatie. Een WMS-pakket is een maatwerk oplossing die tegen het ERP-systeem aan zit. Vaak wordt voor deze koppeling dan ook een beroep gedaan op de server waarop het ERP-systeem draait – met een mogelijk overbelaste server tot resultaat.

Istia maakt koppelingen met bestaande systemen op basis van door het platform beschikbaar gestelde API’s (Application Programming Interface). Dit stelt de systemen in staat om met elkaar te communiceren. Doordat Istia cloud-based is, vindt dit ‘gesprek’ niet op een fysieke server plaats, maar op het Istia-platform. Hierdoor vormt de manier waarop Istia opereert geen bedreiging voor de snelheid en uptime van bestaande systemen. Sterker nog, er zijn drie duidelijk voordelen te benoemen.

Istia is makkelijk koppelbaar

Werken met API’s stelt het Istia WMS in staat om eenvoudig en snel een koppeling te maken. Daarnaast beschikt Istia over veel reeds bestaande koppelingen. Dit verhoogt de mate van integreerbaarheid en maakt de eindgebruiker aan WMS-zijde een stuk flexibeler.

Istia biedt snelheidswinst

De communicatie tussen jouw systeem en het Istia WMS vinden niet op jouw server plaats, maar op het Istia-platform. Hier vinden alle bewerkingen plaats; jouw ERP-systeem wordt hiervoor dus niet belast. Sterker nog, het neemt naar alle waarschijnlijkheid juist bewerkingen weg van jouw systeem, waardoor het juist sneller wordt! Istia houdt de core clean van jouw ERP.

Istia zorgt voor naadloze integratie

Tot slot maken API’s het mogelijk om een naadloze koppeling tussen systeem en WMS te realiseren. Hierdoor heeft het Istia WMS toegang tot tal van velden in de database. Die kunnen geconfigureerd worden, van waaruit gewerkt wordt.

Istia is te koppelen aan allerlei vooraanstaande systemen. Denk bijvoorbeeld aan financiële systemen (SAP, Navision, Exact), e-commerce platforms (Magento, Shopware, WooCommerce) en marketplaces (zoals eBay, Amazon, en Beslist.nl). Benieuwd hoe de koppelingen van Istia uw workflow kunnen verbeteren? Neem dan eens contact op met één van onze experts.