Sinds mei maakt Marcel Kalfs deel uit van het team van Istia als senior software developer. Met een achtergrond in economische psychologie en statistiek is hij later de kant in gegaan van web development, programmeren en design. Zijn skill set bleek een puzzelstukje te zijn dat perfect in ons grotere plaatje paste. Marcel legt graag uit hoe hij dat zelf ervaart.

Allround software development

Marcel heeft veel werkervaring opgedaan bij diverse nationale en internationale projecten. “Ik heb wat dat betreft wel een allround achtergrond opgebouwd”, vertelt hij. “Het begon met web development, vormgeving en grafisch design, maar later ben ik me steeds meer gaan ontwikkelen als een backend software developer. Het was in eerste instantie iets dat zo ontstaan was, maar later ga je je erin verdiepen en specialiseren.”

Bij Istia begint Marcel aan een nieuw hoofdstuk; het werk is anders, maar de coderingstaal die daarbij gebruikt wordt is vertrouwd. “Het is de basis van waar uit we onze expertises kunnen combineren”, zegt hij. “Ik ben erg onder de indruk van hoe het team de code heeft ingericht – heel erg gestructureerd maar toch herkenbaar. Met die gemene deler als basis kan ik sneller en gerichter mijn kennis toepassen.”

Teamwork

Tijdens zijn eerste maand bij Istia is hij vooral door Peter ingewerkt. “Dat was erg leerzaam”, blikt Marcel tevreden terug. “Peter heeft een rustige prettige werkwijze. Hij heeft een interessante insteek en kijkt veel meer analytisch naar dingen dan ik. Door de manier waarop hij de code ingericht heeft was het voor mij ook makkelijk om in te haken.”

Naast Peter werkt Marcel vooral veel met Ewald. “Wij lossen samen de service calls op”, gaat Marcel verder. “Het is erg leuk samenwerken. Ik heb op deze manier ook veel contact met diverse klanten en ik leer veel op het gebied van programmeren. Daarnaast ben ik laatst ook een keer meegegaan naar het warehouse van een klant van ons. Dan zie je ook meteen hoe het er daar aan toe gaat! Erg gaaf om te zien hoe voor mij nieuwe toepassingen in de praktijk geïmplementeerd worden.”

Ruimte voor groei

Marcel houdt zich momenteel bezig met software development voor de online Istia omgeving. “Ik werk aan het web portal, de mobiele apps en de mobiele cliënt van Istia”, geeft hij aan. “Daar liggen nog mogelijkheden voor ons. Ook op grafisch vlak denk ik dat we nog stappen voorwaarts kunnen maken. Dat biedt perspectief; het is een uitdaging waar ik graag mijn schouders onder zet. Werken in een kleine en daadkrachtige organisatie biedt mogelijkheden. Er is genoeg ruimte voor mijn eigen ambitie; dat wordt aangemoedigd zelfs. Ik hoop dat we samen op de lange termijn iets neer kunnen zetten.”