Uw concurrenten een stap vooruit blijven is essentieel in een zeer competitieve wereld. Nieuwe technologieën verschijnen in rap tempo terwijl consumenten continu veranderende eisen en behoeftes hebben. Om effectief te zijn, moet een Warehouse Management Systeem (WMS) zich kunnen aanpassen aan de snel veranderende behoeften van de markt  is cloud-based WMS-software het antwoord? 

4.0-tijdperk 

Complexe, papier-gebaseerde pickmethodes en kapitaalintensieve, stugge magazijnbeheersystemen maken plaats voor cloud-based digitale WMS-technologie in het 4.0-tijdperk. Het belangrijkste kenmerk van cloud-based WMS-software is dat je er toegang toe hebt via een beveiligde internetverbinding (https), zodat het platform te allen tijde vanaf elke locatie toegankelijk is en beheerd kan worden.  

Cloud-based software bouwt voort op eerdere successen op het gebied van software-as-a-service (SaaS) maar gaan een stap verder dankzij verbeteringen in verwerkingssnelheden, integratie, gegevenstoegang, dashboards en andere magazijnfunctionaliteit. We nemen hieronder graag enkele voordelen met u door. 

Procesautomatisering 

Door gebruik te maken van een cloud-based WMS-oplossing wordt elk aspect van het proces op intuïtieve wijze geautomatiseerd en gestroomlijnd. In tegenstelling tot een ‘papieren’ systeem geeft een cloud-based WMS u volledige vrijheid om de voor u belangrijke logistieke regels toe te passen. Opslaglocaties en SKU’s worden daar ook in meegenomen. Ook past het systeem zich aan aan de hand innovaties op het gebied van klantenservice en omnichannel-concepten: denk aan gedistribueerd orderbeheer, waveless en priority-based orderverwerking en geoptimaliseerde retourverwerking. 

Bovendien biedt een WMS-oplossing een Enterprise-class IT-infrastructuur en maakt het gebruik van rijke functionaliteit en real-time managementsoftware om retailers te helpen hun voorraad, ruimte en arbeid in het magazijn te optimaliseren. Gebruikers profiteren doorgaans van efficiëntie- en productiviteitsverbeteringen tot wel 30%, wat zich vertaalt in de mogelijkheid om – met dezelfde middelen – meer te doen voor minder. 

Leveringsbetrouwbaarheid 

Steeds meer bedrijven stappen over van een on-premise systeem naar een cloud-based WMS. Ze ervaren een tastbare verbetering in hun verwerking; e-commercebestellingen die ineens binnen 24 uur geleverd kunnen worden in plaats van 2 tot 3 dagen levertijd voorheen. 

Business rules 

Op basis van business rules kan de configureerbaarheid goedkoop toegepast worden; in plaats van dure softwareontwikkelaars die relatief lang doen over kleine wijzigingen wordt uw magazijn altijd efficiënt aangestuurd. Beslissingen zijn geautomatiseerd op zo’n manier dat het proces meer gestroomlijnd wordt voor alle gebruikers. Het stelt uw medewerkers in staat om in alle gevallen te scannen op heldere identificatie, validatie en ondersteunt standaard barcodering voor ontvangst. Een bijkomend voordeel is dat het koppelen van ontvangsten aan inkooporders het mogelijk maakt om processen rond en gedeeltelijke ontvangst te voltooien. 

Een modern WMS beschikt over de nodige functionaliteit die uw crossdocking-activiteiten stroomlijnt. Daarnaast zullen gestructureerde tellingen automatisch resulteren in voorraad- en capaciteitsaantallen die gelijktijdig met andere magazijntaken worden uitgevoerd – zodat het auditing-proces plaatsvind met maximale efficiëntie en minimale verstoring van uw bedrijfsvoering. 

Geavanceerde cloud WMS-softwareoplossingen in combinatie met mobiele scanners vertellen uw personeel precies wat ze moeten doen en waar ze heen moeten. Dit geeft volledige zekerheid over hoe elk item moet worden verwerkt en opgeslagen. Bovendien geeft het direct inzicht in uw voorraad. Het optimaliseren van voorraadbeheer is de basis van efficiëntie voor elke succesvolle e-commerce operatie – door prioriteit te geven aan alle processen zult u merken dat fouten afnemen terwijl de productiviteit en inkomsten beginnen te stijgen. 

Retouren 

Het managen van een retourafdeling vereist een gezonde set van technologie-gestuurde geautomatiseerde procedures en systemen die steeds belangrijkere datasets van elke stap in het proces vastleggen en evalueren. Data-analyse en de bijbehorende procesverbeteringen zorgen ervoor dat de klanttevredenheidsdoelen worden behaald, dat magazijnmedewerkers op het hoogste niveau van efficiëntie presteren, en dat u compliance handhaaft in de gehele supply chain. 

Snelheid 

Door de barcode-verificatie en validatie van elke bestelling te automatiseren en vast te leggen, kan een modern WMS-systeem de snelheid en nauwkeurigheid van uw verpakkings- en verzendprocessen aanzienlijk verhogen, zonder extra arbeid. Overweeg ook ingebouwde tools voor monitoring op afstand en continue verbetering, omdat de beste WMS-software trends identificeert en automatisering mogelijk maakt als het gaat om het vaststellen van KPI’s. 

Agility 

Door de snelle opkomst van supply chain-executiesoftware in de afgelopen vijf jaar konden warehouse-managers hun activiteiten volledig opnieuw bekijken, met name rondom opslag. Zelfs het meest complexe proces voor het ontvangen, volgen en verplaatsen van goederen door het magazijn kan constant worden geanalyseerd en verfijnd – dit hoge niveau van zichtbaarheid en controle is essentieel om te voldoen aan de snel evoluerende eisen van de moderne consument. 

En nu? 

Voordat u investeert in een cloud-WMS-softwareoplossing is het verstandig eerst de bottlenecks te identificeren waar uw organisatie tegenaan loopt. Op die manier kunnen we ervoor zorgen dat onze software uw vragen optimaal beantwoord. Wij kunnen u hierbij helpen met een gestandaardiseerd vooronderzoek. 

Is uw huidige systeem in staat om alle belangrijke magazijnprocessen tegelijkertijd uit te voeren – goederen-in, goederen-uit, aanvullen en auditing – en is het gebruiksvriendelijk voor elke magazijnmedewerker, maar tegelijkertijd functioneel geavanceerd? Alleen dan kunt u met een hoge betrouwbaarheid de stap maken waarmee uw snel groeiende onderneming de warehouseactiviteiten efficiënt kan uitbreiden, terwijl u met gemak grotere volumes en complexere processen sneller en betrouwbaarder kan verwerken. Vraag nu geheel vrijblijvend uw Istia-demo aan.