[ WMS ]

Specificaties

Versies

Het Istia WMS is beschikbaar in drie verschillende abonnementsvormen: Business, Business + en Enterprise. Met Business kunt u gebruik maken van de meest noodzakelijke features zoals voorraadinzicht, order picking, en shipping. Het Business + pakket voegt daar functionaliteiten zoals automatische facturatie, meerdere picking-methodes en een koppeling met uw ERP-systeem aan toe. Met het Enterprise-pakket kunt u gebruik maken van de meest volledige feature suite van Istia: naast alle bovengenoemde functies behelst dat ook een koppeling met uw webshop, aansluiting op externe hubs, en order management. Bekijk hieronder welke functionaliteiten bij de verschillende versies horen.

Business

Business +

Enterprise

Inbound

Krijg volledige controle over uw inkomende voorraad en zorg gelijktijdig voor een snelle en efficiënte verwerking van uw inkomende goederen, zowel fysiek als administratief. Implementatie van het Istia WMS maakt uw supply chain inzichtelijk en efficiënter.

Containers lossen

Inkomende goederen worden automatisch vooraf aangemeld via een Advanced Shipping Notification (ASN). Dit bevat gedetailleerde informatie over het inkomende product zoals batch, partij, serienummers en houdbaarheidsdata. Hierdoor bent u voorbereid om binnenkomende zendingen zo efficiënt mogelijk te ontvangen.

Palletiseren

Met ons WMS zijn binnenkomende goederen makkelijk te palletiseren. Nadat de goederen op pallets zijn geladen wordt de voorgaande ladingdrager eenvoudig omgezet in pallets die vervolgens in het systeem verschijnen en klaar zijn om verplaatst te worden.

Crossdocking

Met ons WMS zijn binnenkomende goederen makkelijk te palletiseren. Nadat de goederen op pallets zijn geladen wordt de voorgaande ladingdrager eenvoudig omgezet in pallets die vervolgens in het systeem verschijnen en klaar zijn om verplaatst te worden.

LP-labels printen

Indien nodig ondersteunt Istia het genereren en printen van unieke barcodes, waarmee goederen gelabeld kunnen worden.

Put-away

Inkomende leveringen kunnen direct verplaatst worden binnen het magazijn. Deze kunnen vervolgens naar een pick- of bulk-locatie vervoerd worden. Deze fysieke handeling gaat gepaard met de gelijktijdige verplaatsing van de goederen in het systeem.

Opslag

Zorg voor een overzichtelijk systeem dat registreert waar welke goederen opgeslagen staan. Met het Istia WMS behoudt u het overzicht bij onverwachte voorraadbewegingen en externe (pop-up) opslaglocaties.

Replenishing

Om te voorkomen dat pick-locaties leeglopen en het orderpick-proces stil komt te liggen, zorgt ons WMS er automatisch voor dat locaties op het juiste moment aangevuld worden. U kunt altijd prioriteit geven aan andere aanvulopdrachten, waardoor uw wens voorrang heeft. Op deze manier worden onnodige stagnaties voorkomen.

Voorraadtellingen

Voorraadtellingen zorgen ervoor dat de administratieve voorraad en de daadwerkelijke magazijnvoorraad overeen komen. Hiermee voorkomt u onverwachte tegenslagen en nee-verkoop. Het Istia WMS maakt het mogelijk om voorraadtellingen in te plannen – bijvoorbeeld op basis van een door u ingestelde filter – of om tellingen ad hoc uit te voeren.

Verplaatsen

Soms is het nodig om goederen binnen uw magazijn een nieuwe plaats te geven. Denk hierbij aan het vooraan plaatsen van tijdelijke hardlopers of het vrijmaken van locaties die u ergens anders voor nodig heeft. Met Istia is het makkelijk om deze verplaatstaken aan te maken óf om deze ad hoc uit te voeren wanneer het plotseling nodig is. Zo gebruikt u de ruimte in uw magazijn efficiënt en flexibel.

Picking

In een moderne fulfilment-omgeving is het van belang om orders dynamisch te verzamelen en toe te wijzen. Orders samenvoegen en in waves vrijgeven is niet meer de aanpak die de hoogste efficiëntie en snelste doorlooptijden realiseert. In plaats daarvan is het Istia WMS in staat om realtime data bij te houden en op basis hiervan orders vrij te geven op het moment dat hier capaciteit voor is. Door het monitoren van de actuele situatie komen orders direct beschikbaar voor orderpickers en kunt u sneller leveren aan uw klanten.

Om orders zo snel en efficiënt mogelijk bij uw klanten terecht te krijgen is een optimaal orderpick-proces nodig. Kies voor een orderpick-strategie die het beste bij uw bedrijf past. Het Istia WMS ondersteunt verschillende picking-methodes.

Batch picking

Door gebruik te maken van optimale looproutes kan een picker verschillende orders tegelijk picken. Deze zogenaamde batches verminderen het aantal verplaatsingen om een order te verzamelen. Hiermee bespaart u kostbare tijd.

Zone picking

Het magazijn wordt opgedeeld in diverse zones waar goederen worden gegroepeerd op basis van orderfrequentie. Hardlopers staan dichter bij de verzendingszone, waardoor pickers sneller kunnen werken op veelvoorkomende orders.

Pick-to-light

Door middel van ledverlichting op stellingen en planken binnen het magazijn zorgt het systeem van Istia dat het licht bij het juiste product gaat branden, zodat de picker weet welk product gepakt moet worden. Deze geavanceerde pick-methode is nuttig in het voorkomen van pick-fouten.

Outbound

Alle processen rondom uw medewerkers, machines, ruimte en goederen worden in kaart gebracht en geïntegreerd met uw administratie. U krijgt maximale controle over uw uitgaande goederen en realiseert optimale marges met een maximale leverbetrouwbaarheid. Istia WMS geeft u real-time inzicht in de effectiviteit van uw inkoop, verkoop, en warehouse efficiency.

Pack

Ons WMS kan uw orders direct verzendklaar maken door de optimale verpakkingsoplossing te geven wanneer een afgehandelde order aan de verpaktafel gescand wordt. Ook wordt automatisch de juiste hoeveelheid beschermingsmateriaal afgegeven. Daarnaast is ons WMS ook te combineren met inpakmachines. Orderverwerking verloopt zowel handmatig als machinaal een stuk sneller.

Send

Ons WMS bereidt zendingen voor met documentatie, ontvangstbewijzen en automatische koppelingen voor track-and-trace systemen. Hiernaast kunt u met ons WMS een koppeling maken met uw vertrouwde vervoerder.

Door middel van ons eigen pack-it module zorgen wij voor een eenvoudig en efficiënt verpakstrategie.

Labeling

Om te verzekeren dat een order naar de juiste klant gaat, worden complete orders gelabeld voor verzending. Het labelnummer is gekoppeld aan de order in het WMS, zodat alle verzenddata eenvoudig in te zien is.

VAL-activiteiten

Buiten standaard functionaliteiten binnen het WMS bestaat de mogelijkheid uw eigen Value Added Logistics (VAL) activiteiten te definiëren in een smart contract. Hiermee kunt u snel en eenvoudig periodiek uw logistieke werkzaamheden klantspecifiek factureren.

Pack

Istia helpt u om overzicht en controle te behouden over uw magazijn. Ons WMS maakt overzichtelijk welk product op welke locatie in het magazijn ligt. Locaties krijgen een eigen nummer en kunnen voorzien worden van een barcode. In het WMS kunt u zelf bepalen wat voor locatietypes u aan welke locaties wilt toewijzen. De status van elke locatie kan worden ingezien en aangepast in het WMS.

Facturatie

Naast de operationele functies van ons WMS bieden wij hierin ook de mogelijkheid te factureren. Hier hoeft geen externe applicatie aan te pas te komen: deze mogelijkheid kan volledig in uw WMS geïntegreerd worden.

WCS

Het Warehouse Control System (WCS) dient als tussenlaag bij de aansturing van mechanisatie. Hiermee kunt u de belasting van uw mechanisatiesystemen monitoren. Istia zorgt dat alle mechanische componenten in uw magazijn doen wat ze moeten doen.

Contracten

Contracten met derden kunnen worden toegevoegd aan uw WMS. Vanuit hier kunnen ze worden onderhouden en eventueel worden aangepast. Door het samenvoegen van verschillende data in het WMS behoudt u makkelijk het overzicht. Wanneer u werkzaamheden verricht voor een klant die terugkomt in één van uw contracten, wordt er automatisch een factuur aangemaakt op basis van de data uit het contract.

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Vraag een demo aan!