Klant over Istia

Stockspots 

verenigt warehousing vraag & aanbod  

Het aantal benodigde meters in een magazijn kan er van de ene op de andere dag ineens totaal anders uitzien. Zeker nu kan de vraag exponentieel toenemen of kan de beoogde groei onverwachts stagneren. Los van jaarlijks terugkerende pieken en dalen kunnen veel bedrijven ineens behoefte hebben aan extra magazijnruimte of juist vacante meters hebben in de eigen loods. De flexibele two-sided marketplace van Stockspots biedt de oplossing – een software platform dat gebouwd is met de technologie van Istia. 

Ontwikkeld dankzij Istia 

Het idee van Stockspots was een gouden greep – de overflow van warehousing-ruimte inzetten om de tekorten elders op te vullen. In plaats van dat bedrijven geforceerd op zoek moeten naar noodoplossingen fungeert Stockspots als enabler in pop-up warehousing. Dankzij Stockspots kunnen vraag en aanbod met elkaar in contact komen. Er was alleen één probleem – Stockspots had de benodigde technologie om dit te realiseren niet in huis. 

Dat is waar Istia om de hoek komt kijken. Met een chain platform vervult Istia de rol van software technology provider – de motor waar het concept op draait. Op basis daarvan heeft Stockspots zijn front end ontwikkeld om zo zijn eigen customer journey in te richten. Dankzij de tools van Istia kon Stockspots een klantportaal ontwikkelen in een eigen stijl en uitstraling.  

Geautomatiseerd pop-up warehousing 

Stockspots brengt warehousing vraag en aanbod met elkaar in contact. Aanbieders kunnen eenvoudig hun ruimte ter beschikking te stellen. Bedrijven die op zoek zijn naar extra ruimte kunnen middels de matching-functie onder andere zoeken op plaats en periode en op basis daarvan kiezen voor de beste oplossing. Stockspots richt zich hierbij op opslagopdrachten van 1 tot 12 maanden; vanaf 250 en tot 20.000 pallets.  

De interface is er zo op ingericht dat facturatie volledig automatisch verloopt. Alle inkomende en uitgaande goederen worden geregistreerd in Stockspots, dat vervolgens factureert aan de hand van geregistreerde voorraadbewegingen. De software stuurt het voorraadbeheer; registratie in het portal zorgt voor de juiste facturatie van aanbieder naar afnemer.  

Duurzame shared economy 

Dankzij de voorraadbeheer-, contractbeheer- en locatiebeheer-features is Stockspots bovendien breder toepasbaar. Zo creëert een groot bedrijf inzicht in haar eigen warehousing; iets dat onoverzichtelijk kan worden naarmate er meer warehouses ingezet worden. Bovendien voorkomen deze bedrijven daarmee dat er extern magazijnruimte wordt ingekocht terwijl elders een eigen locatie de oplossing zou kunnen bieden!  

Stockspots is een duurzame oplossing die past binnen de ‘shared economy’ – het delen van bestaande assets die je niet fulltime nodig hebt. Bekende online platformen zoals Uber en Airbnb zijn vanuit deze gedachte ontstaan. Stockspots heeft deze innovatieve gedachte dankzij het onderliggend platform van Istia versneld kunnen uitrollen.  

De voordelen van Istia volgens Stockspots

flexibele interface dankzij Istia chain platform

customer journey zelf in te richten

volledig automatische facturatie

eenvoudig voorraadbewegingen registreren

eenvoudig voorraadbewegingen registreren

Is uw bedrijf klaar voor de toekomst?

Vraag een demo aan!